My wife and I worked for other people, she in other houses doing housekeeping and I in bakeries where I learned everything I know. Together we worked for a long time until we decided to start our own business eight years ago. We went to the bank and borrowed money to start our dream; little by little, we bought supplies, and dairy products. In our house, we opened our sales point, we were very excited to start that business but on our first day, very few people came. However, we did not give up our dream and we kept working hard, our daughter helped us, I made all kinds of breads and so people began to know us and to trust our product. When COVID-19 started, we had to stop production, we closed our business and with the savings, we had to stay at home. Now that the health situation has improved, we decided to resume our production but it has not been easy because the economic crisis affected our business. With this project, we want to recover our work and we want to provide and teach other people the art of bakery so they can have a job and provide our product to those who need it.
Anteriormente, yo como representante de mi familia venía trabajando en diferentes empresas de panadería en la cual desarrolle experiencia y conocimiento, mi esposa trabajaba en casa de distintas familias desarrollando actividades como el aseo, comida, etc. después de tanto tiempo se nos ocurrió la idea de hacer un préstamo bancario y montar nuestro propio negocio de panadería, empezamos comprando las maquinarias, poco a poco fuimos comprando la mercancía (bebidas, productos lácteos, etc.), insumos de panadería, implementos como mesas, sillas, entre otros, en una semana y media nuestro negocio estaba listo, como primer día no nos fue como esperamos pero es comprensible porque apenas nos estábamos dando a conocer, no contábamos con trabajadores porque no podíamos pagar un sueldo adecuado así que me tocaba trabajar solo, mi esposa e hija mayor, me ayudaban en el negocio atendiendo, ofreciéndoles nuestros productos al público y así poco a poco fuimos ganando clientela y nos hemos mantenido así durante 8 años, actualmente la situación económica con el negocio no está muy bien debido al alto costo de los insumos de panadería.